Search This Blog

Friday, November 12, 2010

Bercuti di Pulau Langkawi - Penginapan



Salam..

Aritu aku citer psl tips utk plan percutian kan, nek ni info yg aku dpt masa aku survey2 psl tpt penginapan kt Pantai Cenang..

Sepanjang jalan Pantai Cenang tu terdapat byk chalet, resort, guest house dgn bermacam2 harga lah. Tp setelah aku berada di sana sendrik, byk yg aku tgk indah kabor dr rupe.. Pic dlm internet laen sekali dah tgk laen darrr... So baik g saner, tgk dan nilai sendrik, br cek-in..



Aku akhirnya memilih Motel Sweet Inn, ianya tidaklah betol2 terletak di tepi pantai tp 5 minit jer berjalan kaki melenggang ke pantai.. Dari gambar dan cerita terbaru masa tu, motel tu mmg baru diubahsuai. Disebabkan harganya yg berbeza, aku terus jer call direct owner hotel tu.. Abg tu pn bermurah hati menawarkn harga yg bersesuaian dgn bajet aku + sewa kancil = RM100++ murah kan? hehehe



"Hotel Sweet Inns" from agoda image

Keadaan bilik okla cuma heater mmg rosak, service pn out ckit mungkin sbb x ramai pekerja kt ctu.. Kalau korang expect ade housekeping, mintak maaf la yer..


"Katil tu x berapa nk baru gak la, kalu aku dok mau tenggelam ckit"

Aku ade gak survey motel2 lps cek-in kt Sweet Inns tp harganye mmg melampau plus keadaan mmg mcm 'Darurat' jer.. Jadi kami batalkan hasrat itu dan terus stay kt Sweet Inns. Masa g 'Island Hoping' sempat la borak2 ngn kakak2 1 bot dgn kami tu.. Kakak A tinggal kt 'Nadia's Inn' mmg berbaloi sbb die bwk famili, jenis rumah yg ade bilik + ade swimming pool lg woo~



Kakak B tinggal kt CD Motel or sumthing.. area2 depan pantai lar.. they thought motel depan pantai mesti bessss.. lastly kesian bini die kene gigit nyamuk, katil pn tenggelam (katil xder spring) huhu.. Drpd pengamatan aku, motel2 yg di sebelah pantai ni kelihatan mcm 'mengerikan' jer huhuhu....



4 comments:

  1. salam ma'al hijrah... seronoknya kamu pergi bercuti....

    ReplyDelete
  2. BTK : best2 .. cuti2 dlm negara pn best giler hehe

    ReplyDelete