Search This Blog

Friday, October 31, 2014

Seminar Asas Mengajar Al-Quran Dari Bayi

Teruja bila baca blog Islamic Parenting Network (IPN) yang dipunyai oleh Pn. Lina Karim mengenai anak-anaknya yang menghafal al-Quran sebelum mula bersekolah lagi. Ramai pembaca blog Pn. Lina Karim telah mengorak langkah yang sama bila mendapat bimbingan daripada beliau.

Hmm mmg byk cabarannya terutamanya bila baby dah mula pandai memberontak dan mempunyai byk akal. Parenting tips mmg sgt diperlukan ketika ini. Tenaga mereka yang byk tu perlu disalurkan ke perkara2 yg berfaedah dalam tumbesaran mereka atau kita akan rugi membiarkan ianya begitu saja.

Baru-baru ni baru perasan IPN akan anjurkan satu seminar pada bulan Disember ni. Sape yang berminat cepat2 daftar sebelum penuh atau leh tgk video tutorial kat sini:-

http://member.islamicparentingnetwork.net/wp/daftar/



Tuesday, October 28, 2014

Noah - Hapus Aku

This is awesome!! Favourite song sang by favourite singer.

https://m.youtube.com/watch?v=G9bZLHODyZQ

  HAPUS AKU

Kutuliskan kesedihanSemua tak bisa kau ungkapkanDan kita kan bicara dengan hatiku
Buang semua puisiAntara kita berduaKau bunuh dia sesuatuYang kusebut itu cinta

Yakinkan aku TuhanDia bukan milikku
Biarkan waktu waktuHapus akuSadarkan aku TuhanDia bukan milikkuBiarkan waktuHapus aku..

Kutuliskan kesedihanSemua tak bisa kau ungkapkanDan kita kan bicara dengan jiwaku
Buang semua puisiAntara kita berduaKau bunuh dia sesuatuYang kusebut itu cinta


Thursday, October 16, 2014

Comelnya Siti Nurhaliza dan Dato' K berselfie

Ok, comel sangat kakak kita sorang ni. Untung la Dato' K :)




Wednesday, October 15, 2014

Friday, October 10, 2014

Jajan Untuk Cinonets

Cinonetku sekarang dah berusia 2 thn 6 bln. Makin susah nk kontrol pemakanan dia. Tp yg lebih susah nk kontrol lagi tentulah adik cinonet yg kini dah berusia 14bulan. Pantang nmpk apa kakak pegang mesti 'nakkk'. Bonda pn da x koser nak jd Queen control lg. So inilah akibatnya, kua semata2 carik jajan @ munch2 diorg yg da abes stok. Tp selagi boleh Bonda cube juge control huhuhu ~

Wednesday, October 8, 2014

Page FB Pil Homeopathy Tambah Susu

Salam..
Ramai yg komen kt post 'Pil Homeopathy Tambah Susu' utk dapatkan pil tersebut.
Sebab aku ni jrg berbloging kesian pd yg dah lama komen tu. So di sini aku bg korang page kwn yg jual pil tu.  Sila lah 'Like' dan korang boleh direct dgn die terus. Payah kan kalau guna org tgh ni hehehe.
Selamat berusaha ibu2 di luar sana. Btw, ada jugak produk lain yg dijual. Boleh la tgk2 sekali. Cekidot ya!