Search This Blog

Thursday, April 24, 2014

Pil Homeopathy Banyakkan Susu

Ibu2 disarankan untuk menyusukan baby sejak lahir. Kebiasaannya kalau ibu dapat melepasi usia baby 3 bln, insyaAllah baby berpeluang merasa susu ibu hingga usia 6 bulan 9 bln 12 bln dan seterusnya hingga had yg disyariatkan selama 2 thn.
Namun ramai ibu2 yg gagal menyusukan baby secara eksklusif atas pelbagai faktor. Aku pn mengalami faktor2 yg hampir menyebabkan hati ni berputus asa, semangat ku hilang dan kdg2 perasaan MALAS dan SIBUK sering menjenguk.
Paling mencabar ketika badan rase tak sihat dan perlu menyusukan baby. Hanya Allah Yg Maha Mengetahui betapa getirnya semangat di kala tu. Ibarat telor di hjg tanduk dgn emosi yg up and down. Ibu2 tau tak kalu emosi kite memberi kesan ke atas production susu?
Dalam memenuhi syariat ini mmg memerlukan pengorbanan yg besar. Ibu2 pn kene rajin membaca dan membuat terapi minda dan emosi. Ecehh mcm propesor plak becakap. Apa yg sy belajar jugak, pentingnya mengetahui pemakanan yg baik utk bdn kita dan yg ni lg penting - kawan utk menyokong kita. Kalau dpt kwn yg ber-ebm sama lg best. So marilah ebm berjemaah huhuhu.
Supplement pn disajeskan. Sy mmg dr awal kelahiran baby sy da amalkan supplement soya dr brand yg pofular sgt kt fb tu. Alhamdulillah mmg berkesan di awal fasa. Ditambah dgn persediaan mental agaknya. Since ni 2nd baby jd dah kurglah perasaan nk nangis sbb baby meragam. Ahha kantoi di situ. Tp alhamdulillah baby aaron sgt baik sepanjang tempoh pantang.
Bila baby aaron masuk usia 6 bln, bonda die ni mula diserang sakit sbb berjangkit dr aaron. Pelbagai gejala penyakit mula menular di dlm umah. Antara bonda aaron and kakak puteri kami bergilir2 amik turn hingga sekarang bonda masih belum pulih. Syukurlah ia tidak melarat ke penyakit lebih berat dan bonda terima dengan redha dan berhrp ia adalah kifarah ke atas bonda.
Bila badan tak sihat production susu pn menurun mcm bonda ckp td. Sikit sebanyak sedih gak tp xnk sedih byk2 sbb nnt susu lg sikit.  Kdg bila bonda happy sgt susu pn tetibe byk. Jd ibu2 kenela selalu happykan diri. Dalam berborak2 dgn kwn2 ni selalu gak la kami selitkan psl penyusuan baby especially kwn yg ada baby ni. Tetibe kwn sorg ni perkenalkan Pil Homeopathy Tambah Susu.  Cara makan die kemam jer 3x sehari harga pn ok rm15 utk 60 biji. Sebelum ni aku ade survey gak supplement lain since produk shaklee da tak berkesan lg utk tmbhkan susu. Pil hormon Noriday pn nmpknya x berkesan tp boleh la mkn utk family planning. Ade 1 pil lg produk Mamamilky yg berharga rm70 mkn 2x sehari utk 12 hari. Hohoho mahalnye lahai.
Jadi aku pn oder jerla pil homeopathy tu dpt jer turus mkn hihihi. Alhamdulillah hari kedua tdo mlm smpi basah2 baju.  Dah lama x gitu. Esok pg pam pn hasilnya lumayan almost 10oz. Hrp pil ni berkesan utk jangka masa pjg.
So ibu2 yg ada mslh low production tu bleh la try g crk kt klinik homeopathy dr radziah di Kompleks PKNS shah alam. Bak tulisan Dr. Tu kita ikhtiar Allah jua menentukan.
"Ya Allah permudahkanlah segala urusan kehidupanku, perbanyakkanlah susuku untuk bayiku dan permudahkanlah perjalanan ku menyusukan anakku agar mengikuti segala yg Engkau syariatkan."
Amin.

41 comments:

  1. hai..slm perkenalan..kuatkn smgt kamu n teruskn berusaha ye..jgn lupa doa kpdNya...

    ReplyDelete
  2. tq anon. insyaAllah doa tu selalu diamalkan.

    ReplyDelete
  3. Salam kak... sy Yana dr k.trgnu.. blh tak sy nk mntak tlg ngn akak...blh tak kak tlg belikan pil ni utk saya? Nanti sy bank in duit kat akak.. Dh mcm2 saya amalkan tp susu sikit sgt... kalau akak blh tlg nanti msj sy 01125535747. Trm ksh kak..

    ReplyDelete
  4. Salam sis. Sy pn ade mslh yg sme. Dh mcm2 care cube tp susu ttp ckit. Bby bru 2 bln. Risau sgt. Kalo sis x keberatan blh tlg blikn pil ni x? Kalo dpt ni cntact no sy. 0139688267

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam. baby puan br 2 bulan puan kerap menyusukan 30mnt sekali. lnsyaAllah susu akan byk. Air liur baby dan sedutan baby akan merangsang kelenjar2 susu. Puan kene relak dan jgn stress2. masa menyusukan baby tu baca ayat2 awal surah yusof.

      Delete
  5. salam. anon2 yang order tu nnt sy pass no korang pd kwn sy yg jual tu k :)

    ReplyDelete
  6. Salam nak tanya lau nak order pil nie camne ya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan saya ada jual. puan boleh bg emel address or no hp nnt sy pass kt dia :)

      Delete
    2. iliani_86@yahoo.com933 kg chenderong batu 16250 wakaf bharu kelantan.01119483132

      Delete
  7. Iliani
    iliani_86@yahoo.com
    933 kg chenderong batu 16250 wakaf bharu kelantan.
    01119483132

    ReplyDelete
  8. Ain humairah dah bgtau lum kwn awk tu...knp xdop respon pun....

    ReplyDelete
  9. Sy nk jgak cntct no kwn sis ni

    ReplyDelete
  10. As salam sis
    saya pn berminat nak order pil tambahkan susu hemopathy.
    emel saya
    rasrydz@gmail.com
    0132457452

    ReplyDelete
  11. salam semua. maaf yer notification kt emel sy prob. Sy cube bg no korang pd dia .

    InsyaAllah ada rezeki korang dia akan contact :)

    ReplyDelete
  12. SALAM,

    Saya nak jugak. Boleh bagi contact saya ke kawan puan. 018 3226990

    TQ

    ReplyDelete
  13. Salam saya nak beli jugak...blh tak ?no fon sy 0137126263.....

    ReplyDelete
  14. salam...saya ada masalah kurang susu.boleh akak tolong belikan pil tersebut.msg saya yer ariffah 0139993469

    ReplyDelete
  15. Nk juga.. 013-3772627..

    ReplyDelete
  16. Sy pon berminat ....tlg emel sy aen.aslan@gmail.com....thanks

    ReplyDelete
  17. Sy pun berminat sis plz sms /whatsapp sy 01110782425

    ReplyDelete
  18. Sy pun berminat sis plz sms /whatsapp sy 01110782425

    ReplyDelete
  19. Salam...
    Sy pun berminat ngan pul tmbh susu ni...
    Sms/wassap sy 0199331814..
    Trime ksh...

    ReplyDelete
  20. saya nak cuba..013-9860242

    ReplyDelete
  21. Salam sis..sy nak minta tlg belikan jgk boleh ke..ni no fon sy 0174239030 ..klu kat mana2 klinik homeopati yg lain ada jual x..?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam azizah, mana2 klinik homeopati ada jual rasanya.

      Delete
  22. Salam sis..sy berminat nak beli..boleh bg no contact kwn yg jual tu?sms/wassap sy 0125933776..tq!

    ReplyDelete
  23. assalam..sis..sy nk jgk blh x bg no phone sy..0175835624

    ReplyDelete
  24. anak saya ade enzema usia 4 bln
    .jd xtau nk iktiar susu ape dh..susu bdn dh kurg.jd sy nk bg full breastfeeding smula..please bg no saya..0175835624.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pn anon, eczema ni ada byk sebab. apa yg kite makan pn kadang beri kesan pd baby. Berpantanglah mana yg boleh dirasakan punca alahan pada baby yer.

      Delete
  25. Assalam mcm mane nak dpt kn pil ni. Ada jual lg x? Ni no fon sy 0173871508

    ReplyDelete
  26. Awak bole whatsapp sy x 0125336065

    ReplyDelete
  27. Awak bole whatsapp sy x 0125336065

    ReplyDelete
  28. Salam, semua yang berminat boleh hubungi kawan saya yang menjual pil tersebut.

    Pn. Marlina - 012-3266968

    ReplyDelete