Search This Blog

Monday, September 5, 2011

Dah Raya Ker?

Syawal nan mulia kembali menjelma, lemang 30 batang pun sudah habis, tp aku harap aku masih belum terlewat utk ucapkan Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri. Jari yg comel ini ku susun memohon maaf andai ada terkasar bahasa dan terguris hati kalian yg membaca blog ku ini walaupun blog ku ini hanya ibarat melukut di lukut..

Dalam kemeriahan dan kebahagiaan menyambut Syawal, masih terselit sendu di hati.. hanya Tuhan yang mengetahui perasaan ini.. Kadang dpt ku pujuk hati ini kadang terlepas jua galau di hati tp x jua ditunjukkan kepada sesapa.. "Sabarlah, Tuhan itu Maha Kaya, Maha Adil, Maha Pembalas, Maha Mengasihani, Maha Pengasih, Maha Penyayang, Maha Pengampun.. Andai ada yg berbuat jahat ke atasku, nescaya DIA akan bukakan pintu hatinya dan ditunjukkan siapa gerangannya suatu hari nanti." Itu bukan janji tp pasti!

Manusia tiada yang sempurna malah sering terkhilaf.. Manusia sering terlalai dan terleka dek kerana nafsu menguasai akal.. Gagal berfikir dan gagal mengemudi..

Ada seorang sahabat yg aku igtkn ketika ini.. tidak sempat untuk aku ucapkan 'Selamat' kepadanya sebelum semuanya terputus.. Apa2 bhgnnya telahpun ku maafkan.. Semoga dia tenang2 selalu dan memaafkn ku.. Barangkali sudah berbahagia..

Ada juga malaun2 bangsat yg tidak ptt diigtkan tp selalu gak la menerjah benakku ini.. semoga dirahmati hidup mereka ituw..

Entah mengapa kurasakan Syawal kali ini penuh bermakna. Dan aku berdoa moga muslimin muslimat turun merasakan nikmatnya Syawal walaupun kita dah dewasa dan takkan dapat duit raya lagi huhuhu =)

No comments:

Post a Comment